måndag 16 juni 2008 | Skriven av:

Miljöpartiets huvudargument i korthet för ett nej till FRA-lagen är följande:

“Hot mot Sveriges säkerhet ska baseras på realistiska bedömningar och jag är inte beredd att offra den personliga integriteten på antiterrorismens altare.

1. För mig är individens integritet inte bara en hjärtesak utan en grundläggande demokratisk princip. Var och en har rätt till ett skyddat privatliv utan att behöva motivera det. För mig är det en självklarhet att värna denna rättighet.

2. FRA kommer endast att ha det vaga begreppet ”yttre hot” att förhålla sig till. Det innebär att FRA och regeringen ges rätten att tolka fritt vad som menas med yttre hot. Det kan inkludera allt från flyktingströmmar till sannolikt fildelning.

3. Förslaget innebär att intrånget i människor privatliv är värre än godtyckligt: Det är systematiskt och allomfattande. Genom historiens gång har vi sett många exempel på att statliga avlyssnings- och registreringsmöjligheter missbrukas. Det tekniska system som nu regeringen är på väg att installera kommer de facto att avlyssna hela svenska folket.”

Läs mer!

Kategori: demokrati, IT, säkerhet
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/yngve/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>