lördag 17 maj 2008 | Skriven av:

När miljöpartiet anordnar konferenser eller aktiviteter så lägger vi alltid dessa så att det alltid ska vara möjligt att använda kollektivtrafik. Helgens konferens la vi i Eslöv mindre än ett stenkast från tågstationen.
Vi var ett 40-tal deltagare från nästan hela Skåne. Det var mycket intressant.
En fråga som vi diskuterade var hur man skulle få medborgarna göra det rätta. Viljan finns hos många men det är många gånger svårt att välja det bästa alternativet.
Det borde alltså vara billigare att åka tåg mellan Lund och Stockholm än vad det är att t.ex. flyga. Det borde också vara lättare att boka och att boka om.
Det känns som att det vore bättre att SJ sänkte priserna på alla priserna än att ha superbilliga biljetter.
Man kan åka till Stockholm för 95 kr om man har tur annars kostar det mellan 500 – 1100 kr för en andra klass biljett.
Tanken med prispolitiken borde vara att fylla alla tågen. Men det måste också vara så att man kan planera resor på rimligt vis om man åker tåg.
Jag har åkt några gånger till Stockholm de senaste månaderna och det har inte alltid varit fullt.
Nästa vecka är det miljöpartikongress i Östersund. Miljöpartiet har ordnat en egen avgång, Grön avgång Östersund, från Stockholm. Det blev inte billigare tyvärr men det ska bli trevligt att åka tillsammans, ett helt tåg med bara miljöpartister på väg till en spännande kongress.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>