fredag 2 maj 2008 | Skriven av:

SDS skriver: ”Rekord i sopor och folk i Stadsparken”

”Valborg inte värre än vanligt. Misshandelsfallen och bråken var många under valborgsnatten. Som vanligt. Polisen har haft en hel del att göra, men är inte förvånade.
– Det är som det brukar vara. Mycket fylla och bråk, men inte värre än vanligt. Eller lika dåligt som vanligt, kanske man ska säga, säger Calle Persson på Skånepolisens ledningscentral.”

Inte värre än vanligt!
Trisst att det ska bli så mycket bråk och problem för att man ska fira och ha kul.
Det måste vara något som saknas.
Att det blir så här beror på att alltför många dricker för mycket. Varför dricker man så mycket att man blir en annan person. De allra flesta som beter sig dumt skulle aldrig göra det i nyktert tillstånd.
Man sätter sig inte på ett järnvägsspår och somnar!
Skulle vara intressant att göra en undersökning som studerade varför man dricker så mycket och samtidigt kolla vilka som har mest kul. De mindre berusade eller de mer berusade.

I Lunds Stadspark samlades 17 000 den 30 april.

”Fylla, bråk och tonvis med skräp. Så sammanfattar Lundapolisen och park- och naturkontoret årets valborgsfirande i Lund. – Vi måste diskutera om vi ska använda vår fina park till sådan här rockfestivalsliknande verksamhet, säger parkintendent Lars Brobeck.”

Det blev rekordmycket sopor kvar i Stadparken. Inför 30 april jobbar ett hundratal personer i två dagar på att skydda växligheten. Skyddet fungerade förutom en del lökväxter och ett fåtal utplanteringsväxter trampades sönder.
Det är ju helt galet. Har man inget ansvar längre för andras egendom. I detta fallet är det Lundabornas egendom. Vi har problem med att sköta våra grönområden pga små resurser och så tvingas kommunen avsätta ett hundratal personer som under två dagar skyddar Stadsparken för att vissa ska fira 30 april.

Jag tycker inte Stadsparken verkar vara den optimala platsen för 30 april firandet. Snarare torde parkeringsplatsen vid Nova Lund vara mer lämpad. Ingen växtlighet behöver skyddas, närhet till Lunds Renhållningsverk …

Hur kan det bli så här?
Vem bär ansvaret för det här?
Givetvis är det de som förstör, misshandlar m.m. som bär ansvaret för problemen. Någon måste ta tag i detta.
Finns det några föräldrar?
Attityder i samhället där vi inte sätter gränser. Ett samhälle som inte ser alla individer och som gör att man tydligen måste fly via droger för att ha kul.
Vuxnas attityder till droger och brist på vuxna föredömmen.

Är det inte dags att sätta gränser för firandets konsekvenser?

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>