fredag 26 maj 2017 | Skriven av:

Äntligen!
Kan man säga på lite nobelprismaner!!!

Jag känner mig faktiskt särskilt utvald idag, eftersom jag tillsammans med Ingrid, får hålla Gröna Seniorer första språkrörstal på en kongress.

Sedan Miljöpartiet bildades har hållbarhets- och resursfrågor varit centrala för miljöpartiet.
Vi har alltid sett dessa ur ett brett perspektiv, det ekologiska, det ekonomiska och det sociala.

Det har hänt en hel del sen Miljöpartiet bildades,
vi har fått mycket utfört och vi har drivit politiken i en mer hållbar riktning men det finns en del kvar att göra.

Bland annat att bättre ta tillvara 55plus resursen såväl i samhället som inom Miljöpartiet.

Den demografiska profilen ändras eftersom vi lever längre.
Prognoserna pekar på att det år 2060 kommer dom som är 65 år och äldre, att utgöra 25% av befolkningen, detta är en stor del av väljarkåren och dessa kommer inte att låta sig ignoreras.

Miljöpartiet har visionerna och perspektiven för att nå fram till denna stora grupp. I detta sammanhang vill Gröna Seniorer vara en kraft att räkna med.

Antalet årsarbeten inom äldreomsorg beräknas behöva öka med ca 70% de närmaste 30 åren, motsvarande siffra för sjukvården är 30%.

Detta är en stor utmaning men ska inte enbart ses som ett problem.

Att vi lever längre är positivt under förutsättning att det är ett meningsfullt liv med hög livskvalité.

Gröna Seniorer prioriterar självklart klimat- och miljö, planetens stora ödesfråga,
men är övertygad om att vi också måste ge svar på övriga frågor som väljarna anser är viktiga.

Gröna Seniorer TROR ABSOLUT att Miljöpartiet klarar av att hålla mer än en boll i luften.

Visst ska vi prata om klimat och miljö men vi behöver även prata om pensioner, äldreomsorg, sjukvård, trygghet och vi får inte glömma bort konst och kultur.

Vi måste visa att allt hänger ihop och att det inte finns någon motsättning mellan god ekonomisk hushållning, god livskvalité och en kraftfull klimat- och miljöpolitik. Allt detta är snarare utvecklingsfaktorer än utgifter.

Målet måste vara livskvalitet för alla. Därför måste de ekonomiska förutsättningarna för de med minst resurser bli bättre, speciellt för dom med en liten pension.

Vi behöver även öka möjligheten för alla att ta del av konst och kultur. Konst och kultur berikar våra liv, oavsett ålder, och förebygger många ohälsotillstånd.

Konst och kultur bygger dessutom broar mellan människor vilket vi i högsta grad är i stort behov av just nu!
Pensionsfrågan är inte bara en fråga för de åldersrika. Det är en fråga som de flesta skjuter på framtiden men som är högst relevant i nutiden.

Det är NU vi måste ställa om pensionsavsättningarna så att de inte investeras i fossil- eller vapenindustri utan i hållbara företag så att den nödvändiga klimatomställning blir verklighet.

På 1980-talets valaffischer stod det ”Vi lovar inte guld … Men gröna skogar och ett människovänligt samhälle”. Fortfarande aktuellt tycker jag och ska detta bli verklighet behövs Miljöpartiet.

ALLA gröna krafter kommer att behövas och det är viktigt att vi känner TILLIT till varandra i partiet.

ALLA ska kunna känna sig delaktiga, vilket kräver en utvecklad kommunikationsplattform för att stärka den interna dialogen.

Vi är först och främst MILJÖPARTISTER oavsett ålder, kön och bakgrund. ALLA förtjänar att bli bedömda utifrån sig själv som individ och inte utifrån ETIKETTER som andra klistrar på oss.

Det finns mycket som behöver göras innan vi kan skörda valframgångarna 2018. Gröna Seniorer vill vara en KRAFT att räkna med i detta viktiga arbete såväl på nationell, regional som på kommunal nivå.

SLUTLIGEN:
Vi behöver fokusera mer på det som förenar oss gröna än på det som eventuellt skiljer oss i själva det politiska hantverket.

Tillsammans gör vi skillnad!!

Tack för ordet!

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/yngve/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>