Inlägg den 16 januari 2012

mån
16
jan
2012
måndag, 16 januari, 2012 | Skriven av:

DN skriver ”Kulturprojekt försvinner när Sida skär ned”

Sidas biståndsmiljoner till kultur håller på att krympa ihop till ingenting. Stödet har rasat till mindre än en fjärdedel av vad det var för bara fyra år sedan. 2007 gick 180 miljoner kronor till kultur- och medieprojekt, förra året var den siffran snabbt på väg ned mot 40 miljoner.

Man kan undra varför det blivit så att siffran från 180 till 40 miljoner under en period på fyra år. Är det ett medvetet beslut eller har det bara blivit så.

SIDA:s kommunikationschef menar att SIDA styrs av regeringens strategier men biståndsministern håller inte med. Jag hoppas verkligen att detta reds ut. Att satsa på kulturprojekt är en bra investering. Det känns lite märkligt att det inte är bättre koll på SIDA:s satsningar. Det borde väl finnas någon som beslutar om fördelningen av biståndspengarna och då borde man väl ha reagerat på att siffrorna sjunker. Speciellt om nu regeringen speciellt vill lyfta fram kulturen i svenskt demokratibistånd.

Kategori: kultur  | Skriv en kommentar
mån
16
jan
2012
måndag, 16 januari, 2012 | Skriven av:

Det verkar som att det blir fler och fler opinionsmätningar. Man ska givetvis ta dessa med en nypa salt. En tydlig trend är i alla fall att Miljöpartiet ökar, frågan är bara vilken den rätta siffran är. Toppnoteringen var väl Demoskops senaste mätning och 14.6 %. (S):s trend är nedåt och det verkar även gälla för (C) och (KD).

Intressant att Aftonbladets första sida bara har med fyra partier, (MP), (M), (S) och (V). (FP) och (KD) minskar och (C) ökar. Osäkerheten är stor. Trenderna är rätt så tydliga för det mesta men ett val är ändå ett val. Snart är de flesta partiledarna utsedda, kvar är bara (KD). Det verkar väl som att (KD) inte byter ut sin partiledare men man vet ju aldrig. Möjligen behöver (S) göra ett nytt val. Situationen verkar väldigt svår för (S) och Juholt. Frågan är hur stort stöd Juholt har inom sitt eget parti.

Valet 2014 kommer att ha fyra partier med oprövade ”ledare” vilket kommer att göra valet lite extra kryddigt …

Kategori: politik  | Skriv en kommentar