Inlägg den 31 juli 2010

lör
31
jul
2010
lördag, 31 juli, 2010 | Skriven av:

Det räcker med en liten bit toalettpappersbit för att det ska bli akrobatiska konster. Alice har inga problem med att stå på två tassar. Sickan kollar läget från sin plats under kylskåpet.

Alla ungarna börjar nu vänja sig vid våra varelser. När det är matdags så är det inga problem att klappa och gosa.

Sickan kan man nu lyfta upp utan att hon blir stressad och vill springa iväg. Hon kommer ibland och lägger sig nära och vill gärna bli kliad under hakan och då kommer en liten motor igång.

Lilla Grå artar sig och spinner och gillar att bli kliad under hakan. Hon njuter men är inte helt säker på att det är riskfritt. Alla är mjuka men Lilla Grå är i särklass mjukast. Kattburen som vi transporterade hem Lilla Grå i efter infångandet är helt OK att ligga och mysa i.

I dag blir det fest för då blir det strömming. Det bådar för en möjlighet till att få även Alice lite mer tillgiven och kanske blir det ett litet spinn även från henne.

Nu ska jag jobba lite med en dokumentation som min sambo har varit med och gjort som listar lite mer unika växter och hus på Ärtholmens sommarstad. För att koloniägarna ska värna om det speciella så ska vi dela ut diplom som visar på det ”bevaransvärda”.
Det börjar bli lite brådis. Allt ska vara klart till nästa söndag.

Svårt att koncentrera sig på detta då det är betydligt roligare att studera katterna. Nu ligger Alice och Sickan i fönstret och leker med gardinstångskulan. En liten tass sätter igång allt och så hålls allt igång av sig själv …

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
lör
31
jul
2010
lördag, 31 juli, 2010 | Skriven av:

Buren är som sagt på plats och Ella vänjer sig vid den. Hon har inga problem med buren. Hon sitter utanför och slickar sig.

Hon går även in i buren och äter. Vi skulle kunna stänga buren redan nu men vi har ju inte en tid hos veterinären förrän på måndag. Det ser bra att och det borde inte bli några problem med att fånga Ella.
Men man vet ju aldrig …

Känslan kommer då och då – GÖR VI RÄTT?
Vad blir det för liv för Ella?
Känns dumt att gå emot naturen men gör vi inget har vi med mycket stor säkerhet en ny kull kattungar som bor under verandan. Då blir problemen inte mindre.
Det finns en hel del katter på koloniområdet redan. Att skjuta livsglada katter är inte rätt. Att låta de svälta är heller inte rätt.

Så när allt kommer omkring så gör vi nog ändå rätt …

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
lör
31
jul
2010
lördag, 31 juli, 2010 | Skriven av:

DN skriver : Sverige tyst om rätten till vatten

Tillgång till rent vatten och sanitet är mänskliga rättigheter, har FN:s generalförsamling slagit fast. Men Sverige stödde inte resolutionen.

Efter drygt 15 års debatt kunde generalförsamlingen natten till torsdagen anta resolutionen som gör rent vatten till en grundläggande mänsklig rättighet. 122 länder röstade för, ingen var emot. Men 41 länder, däribland Sverige, lade ner sina röster.

Man kan undra varför Sveriges centerpartistiske miljöminister lade ner Sveriges röst?

Miljöminister Andreas Carlgren (C) förklarade regeringens beslut:
– Vad vi har vänt oss emot är själva principen, att man formulerar det som en mänsklig rättighet. . . Då ska det också ha en full juridisk verkan. Det är därför vi inte tycker att det här är rätt metod att uppnå ett väldigt viktigt och gott syfte, sade Carlgren till TT.

Vad uppnår man om man inte röstar för att vatten är en mänsklig rättighet?
Varför inte rösta ja och sedan jobba för att det ska ha en full juridisk verkan? Dessutom finns det en hel del under mänskliga rättigheter som inte har full juridisk verkan.

Svagt av alliansregeringen att inte rösta ja till denna resolution och ofattbart …

Resolutionen uttrycker djup oro över att nära 900 miljoner människor saknar rent dricksvatten och 2,6 miljarder saknar toaletter. Texten påminner om att världens ledare lovat, i FN:s så kallade millenniemål, att senast 2015 ha halverat antalet människor som är utan rent dricksvatten och godtagbar sanitet.

FN uppmanar också länder och internationella organisationer att hjälpa utvecklingsländerna att snabbare få fram ”säkert, rent, tillgängligt vatten till överkomligt pris och sanitära anläggningar till alla”.

Det behövs en ny regering. Rösta grönt den 19 september!