Inlägg den 18 juni 2010

fre
18
jun
2010
fredag, 18 juni, 2010 | Skriven av:

Kul att miljöpartiet alltid har snygga affischer, snyggt gröna med gröna budskap.

I år är de inte lika snygga som förra valet men de är helt OK. Bra symbolik. Det dröjer innan vi kommer att se dem på våra gröna bussar och på affischpelarna.
Tiden går dock i raketfart så det blir ingen lång väntan. Mycket ska klaras av innan den 19 september.

Modernisera Sverige är huvudbudskapet och det finns mycket som behöver moderniseras.
Med anledning av riksdagens beslut i går gällande kärnkraften så känns det helt rätt att det är en modernisering som behövs. Byggandet av nya kärnkraftverk är ett effektivt sätt att förhindra eller senarelägga utvecklingen mot förnybar energi.

Regeringen kallar det för att energipolitiken får ett ”tredje ben” vid sidan av den befintliga vattenkraften och den växande förnybara energin. Men för det första behövs inget sådant ben – Sverige klarar sig bra med förnybara energikällor – och för det andra är kärnkraften inte något särskilt pålitligt ben, den är energipolitikens klumpfot.

Läs och lyssna på vad Maria Wetterstrand sa i gårdagens riksdagsdebatt!

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
fre
18
jun
2010
fredag, 18 juni, 2010 | Skriven av:

NyaMiljöAktuellt skriver Moderaternas sympatisörer lever minst miljövänligt

Moderaternas sympatisörer anser själva att de lever minst miljövänligt av riksdagspartiernas väljare. Det visar Miljöaktuellts stora webbenkät.

Miljöpartiets sympatisörer lever mest miljövänligt och moderaternas lever minst miljövänligt – i varje fall enligt dem själva. Det visar Miljöaktuellts stora webbenkät med 725 deltagare.

Av detta kan man inte dra så stora slutsatser. Svaren känns kanske självklara men man ska nog inte dra några slutsatser endast utifrån denna undersökning. Det är ju inte konstigt att man bryr sig om miljön om man är engagerad i miljöfrågor.

Hade varit intressant att jämföra självskattningen med en objektiv undersökning. Då hade kanske resultatet blivit än starkare för miljöpartisympatisörer och svagare för moderatsympatisörer.

Vi bad också de svarande att betygsätta sig själva på miljöområdet. I en skala från ett till fem fick de avgöra hur bra de var på att resa miljövänligt, till exempel till jobbet. På samma sätt fick de svara på hur bra de var på att köpa ekologisk mat och miljömärkta produkter. Likaså fick de sätta betyg på sig själva när det gällde hur bra de var på att källsortera och återvinna exempelvis glas, papper och plast.

Hade varit intressant att se svaren på de olika frågorna och inte bara sammanställningen.

Våra livsstilar påverkar miljö och klimat mycket mer än många tror.

Hela listan:
Partisympati – Eget miljöbetyg
Miljöpartiet – 4,6
Vänsterpartiet – 4.0
Socialdemokraterna -3,8
Centern – 3,5
Vet ej – 3,5
Kristdemokraterna 3,4
Folkpartiet – 3,4
Moderaterna – 3,3
Annat parti – 3,1

Kategori: klimat, miljö  | Skriv en kommentar
fre
18
jun
2010
fredag, 18 juni, 2010 | Skriven av:

I dag börjar Mossagårdsfestivalen. Den håller på 18-20 juni. Platsen är Mossagården i Veberöd. Det är inte många festivaler som bygger på ”ekologi och hållbarhet”.
Många artister kommer dit :

Med Di Leva, Sator, Moto Boy, Helt Off & Timbuktu, Skilla, Janne Schaffer, Tingsek, Mobster, Patchanka plus 30 till. Sprakande eldshow och operaföreställning. Stammisarna Bob Hansson, Nilla Nielsen, Miriam Aïda och Peter Wahlbeck kommer tillbaka!

Man kan också äta god och nyttig mat. På plats finns ”Hälsokocken”, ”Naturkocken” och ”Rock ´n Roll kocken”, ”Våffel och Smoothiebar” och mycket annat …

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar