Inlägg den 29 mars 2010

mån
29
mar
2010
måndag, 29 mars, 2010 | Skriven av:

DN Skriver : ”Förbifart Stockholm är ett vansinnigt projekt”

Förbifart Stockholm har blivit en allt större knäckfråga för oppositionen. Socialdemokraterna anser att den nya motorvägen behövs medan Miljöpartiet och Vänsterpartiet kräver att bygget stoppas.

Regeringen gick på måndagen ut på DN Debatt och lovade att Förbifart Stockholm ska byggas. Notan beräknas till 28 miljarder kronor. Av dessa ska cirka 23 miljarder tas från trängselskatten.

Det är ytterst besvärande att så många (S)-politiker vill bygga förbifart Stockholm. Alliansen och (S) är tydligen överens om detta.

Först så var alla emot Miljöpartiets förslag om trängselskatt i Stockholm. Sedan upptäcker man att idén är bra och genomför det. Man strular och gör uppehåll och fördyrar hela projektet. Dessutom saboterar man hela projektet genom att använda intäkterna från trängselskatterna till att bygga mer motorväg.
Finessen var ju att dessa pengar skulle användas till att förbättra kollektivtrafiken.

Förbifart Stockholm är en knäckfråga för samarbetet mellan de rödgröna. Det är ett jättedyrt projekt som dessutom kommer att öka klimat- och miljöbelastningen. Samtliga vägforskare är överens att projektet kommer att öka vägtrafiken, vilket tom Vägverket inser.

Det är ett dyrt projekt som tar pengar från övriga Sverige för att bygga vägar i ett område där de bästa förutsättningarna finns för kollektivtrafik. Heltokigt!

Detta är inte bara en Stockholmsfråga.
Så varför är politiker från övriga Sverige så tysta?

mån
29
mar
2010
måndag, 29 mars, 2010 | Skriven av:

På kort tid har Mp Båstad vuxit och är nu större än andra kommunavdelningar. I kväll är det årsmöte och i samband med detta så kommer Mp Båstad att fastställa sin kommunfullmäktigelista vilket innebär att invånarna i Båstad kommer att ha ett helgrönt alternativ i valet den 19 september.
Verkligen kul att få vara med när partiet växer. Det innebär visserligen mycket jobb men det är ju alltid så mycket roligare att jobba när man ser resultat. Sitter nu på tåget mot Båstad.

På onsdag blir det en tur till Klippan där vi ska bilda en mp-avdelning. Det gäller att bilda innan den 15 april för då kan man skydda sin kommunfullmäktigelista. Att skydda en lista innebär att man bestämmer vilka som får stå på listan. Nackdelen är att man måste göra det innan den 15 april. Om man inte skyddar listan kan vem som helst komma på listan. Fördelen att inte skydda listan är att man kan vänta till valdagen med namnen och nackdelen är givetvis att man inte vet vilka som får mandaten. Vem som helst kan skriva sitt namn på en oskyddad lista utan godkännande från ”partiet”.

Frågan är hur många kommuner i Skåne som inte kommer att ha en skyddad mp-lista i valet den 19:e?

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar